Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


 

EGYHÁZKÖZSÉGEINK HÍREI

 

A Bicskei Plébánia munkarendje

A Bicskei Római Katolikus Egyházközség a Facebookon:

A Bicskei katolikusok facebook-csoportja:

 

 

 Ferenc pápa üzenetet a betegek világnapjára


A Szentatya a lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én hagyományosan üzenetet intéz a betegekhez. Ferenc pápának a betegek 22. világnapja alkalmából, Hit és szeretet: „Nekünk is oda kell adnunk életünket testvéreinkért” (1 Jn 3,16) témában megfogalmazott gondolatait az alábbiakban közöljük.


scroll back to top
 

 

 

 

scroll back to top
 

Jelentkezés a katekumenátusba

 

Mint minden évben, az idén is katekumenátus indul a bicskei plébánián. Azon felnőttek vagy iskolai hittanra járni már nem tudó fiatalok jelentkezését várjuk, akik nincsenek még megkeresztelkedve, vagy nem voltak elsőáldozók vagy bérmálkozók, és szeretnének ezekben a szentségekben részesülni.

Jelentkezni a bicskei plébánia bármelyik elérhetőségén lehet, amit a honlapunkon is megtalálnak.

 

Varga Imre plébános

 

scroll back to top
 

Jelentkezés házasságkötésre

 

Felhívom a Bicskei Plébánia és társplébániái (Alcsút, Felcsút, Csabdi, Szárliget, Óbarok, Vasztély) azon híveinek figylemét, akik ebben az évben (2014) egyházi házasságot kívánnak kötni, hogy január 31-ig jelentkezzenek a Bicskei Plébániahivatalban az időpontok, adatok egyeztetése, valamint a jegyesoktatás meghatározása végett. Azok is jelentkezzenek, akiknél az időpont még nics véglegesen lefixálva.

A jelentkezés előtt olvassák el a katolikus házasságkötéssel kapcsolatos tudnivalókat, amelyek honlapunkon megtalálhatóak.

Jelentkezni ügyfélfogadási időben lehet a plébánián (Bicske, Hősök tere 1.)

 

Varga Imre

plébános

 

scroll back to top
 

Megrendezik a második egyházmegyei Ki mit tud?-ot

 

Várakozáson felüli siker volt az idén februárban meghirdetett I. Egyházmegyei „Ki mit tud?”. Hatalmas, szívet melengető összefogást tapasztalhattunk meg, mind a versenyzők, mind pedig a támogatók részéről. A közösen elért eredmény a folytatásra kötelez mindannyiunkat.

További tudnivalókért kattints ide.

A Szent István Művelődési Ház ezzel kapcsolatos oldala.
scroll back to top
 

 

 

 

 

scroll back to top
 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele Szent Erzsébet napjára

 

A MKPK Szent Erzsébet napjának közeledtével, az irgalmas szeretet gyakorlására való buzdításul körlevelet bocsátott ki, amelyet 2013. november 17-én az ország valamennyi katolikus templomban felolvastak.

A körlevél mindnyájunk figyelmét felhívja Szent Erzsébetre, mint a szeretet jótkonykodó példájának követésére. Felsorolja mindazokat a tetteket, amelyeket az elmúlt esztendőben a Katolikus Karitász tett a rászorulókért. Kéri, hogy a jövő vasárnap - lehetőségükhöz mérten - adakozzanak a katolikus hívek a karitász tevékenységének támogatására.

 

A körlevél teljes szövege.

 

scroll back to top
 

Jótékonysági koncert a templom tatarozására

 

Kedves Olvasóink!

 

A bicskei katolikus templom külső felújítása nagy erőkkel folyik. Öröm ez a bicskeieknek és öröm az innen elszármazottaknak is.

Most már kezd kibontakozni az a szépség, amit megálmodtunk, hogy az Úr háza méltó esztétikumban álljon a város főterén, és hívogassa a leleki gyógyulásra várókat.

A beruházás teljes összege 59 millió forint. Ennek jelentős része rendelkezésünkre áll. Egyrészt az önkormányzat által gondozott állami pályázatból, másrészt a Székesfehérvári Egyházmegye által juttatott - a hívek által összeadott - támogatásból.

Ám ha nagyon szépet szeretnénk alkotni, akkor még hiányzik egy bizonyos összeg, amit ezzel a jótékonysági koncerttel szeretnénk összegyűjteni.

Mikozben szeretettel meghívunk mindenkit erre a kiemelkezdően színvonalas koncertre, ami 2013. november 23-án (szombaton) este 18.30-kor lesz a templomban, bizalommal várjuk a szíves adományokat is a megújuló templom javára. 

A plakátot külön itt is megtekinteheti.

 

Varga Imre

plébános

 

 

 

scroll back to top
 

Idősek és betegek szentmiséje Bicskén

 

Október 26-án jobbára idős és beteg hívekkel (és kísérőikkel) telt meg a bicskei templom. Hiszen ünnepelni jöttünk össze. A betegek szentsége kegyelmeinek kiáradása ünnepe hatotta át a szentmisét. Urunkra gondoltunk, aki földi jártában-keltében is mindig a betegek, a kiszolgáltatottak felé fordult, meggyógyította őket. Fontosak voltak számára.

A mai korban is fontosak Jézusnak a betegek és az öregek. Szentségével, a betegek kenetével erősíti őket, hogy ne törjenek össze lelkileg a megpróbáltatásokban, hanem fel tudják azokat ajánlani önmagukért és szeretteikért. Körülbelül 120-an élték át az Úr gyógyító közelségét, amikor az oltár elé járultak, hogy ima kíséretében és homlokukon és két kézfejükön a betegek olajával megkenve fogadják áhítattal a szentséget, és a szentmisében Krisztus Teste is melengesse szívüket.

A szentmisét követően szeretetvendégségen találkoztunk a plébánián azokkal, akik ott tudtak maradni az érthetően kicsit hosszabbra nyúlt szentmise után.

További fényképek a galériában láthatók.

 

scroll back to top
 

A Bicskei Szent László Iskola tornatermének megáldása

 

2013. október 18-án 14 órakor kezdődött az az ünnepség, amelynek keretében Spányi Antal megyéspüspök atya, mint a katolius iskolánk fenntartójának (Egyházmegyei Hivatal) vezetője, elvégezte az újonnan megépült tornacsarnok és hozzá kapcsolódó szaktantermek megáldását. Az ünnepséget megtisztelte, és beszédet mondott Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, valamint sok prominens személy Bicskéről és szerte az országból.

A szép és bíztató beszédek között a "szentlászlósok" remek szavalatait, dalait, sőt művészi tornabemutatóját is látthatták a vendégek. Az eseményt kötetlen beszélgetéssel egybekötött állófogadás zárta.


H.-né Kolláth Mária fotóit a galériában tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 

scroll back to top
 

Az Őrangyal Kulb első foglalkozása

 

Elindult valami, ami még nem volt. Mennyire fontos és szükséges az értelmileg fogyatékos testvéreink, azok szülei, hozzátartozói és az őket segytők összehozása, az együvő tartozás élményének mindnyájunk számára értékes perceinek átélése!

Ezt a karitatív tevékenyésget karolta fel a Bicskei Katolikus Egyházközség keretein belül működő karitászos önkéntesek csoportja.

Az ötletet és tapasztalatot karitász csoportunk vezetője, Sági Ferencné hozta magával Székelyföldről. Sokan, köztük a város önkormányzata, a Művelődési Központ munkatársai és különböző területeken dolgozó szakemberek és kereskedelmi egységek tulajdonosai vállalták fel, és tartották fontosnak, hogy kizárolag ingyenesen és szeretetből gyámolítsák a fogyatékosokat örömet és vidám órákat szerezve nekik - egyelőre egy hónapban egyszer, minden hónap harmadik szerdájának délutánján. A foglalkozások háziasszonya és mentora karitász csoportunk tagjai és egyben a Művelődési Központ munkatársa, Szarka Istvánné Pálffy Ildikó.

Az első fogalkozásról készült fényképfelvételeket megnézhetik galériánkban.

Az eseményről szóló tudósítást a Művelődési központ honapjáról is ajánljuk megismerni, amit erre a nyílra   kattintva láthatnak.

 

scroll back to top
 

Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának rendezvénye

 

p1010490 smallTalán kevesen tudják, hogy egyházmegyénkben a katolikus iskolák püspöki biztosainak és igazgatóinak feladatai közé tartozik az is, hogy részt veszünk azokon az eseményekeken, amelyek a tapasztalatszerzést szolgálják. A rendszeresen megrendezett (havonta, kéthavonta) előforuduló tanácsokozások mellett ilyen esemény – egy tanévben egyszer – a tanulmányi kirándulás, azaz tapasztalatszerzés egyéb, az országban működő katolikus iskolák és intézmények meglátogatása.

Idén október 10-én került sor erre, ami a magyarországi Bencés Rendet célozta meg. Pontosabban a balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Tihanyi Bencés Apátság területén működő, és a Rend által működtetett Illyés Gyula általános iskola megtekintését jelentette. Természetesen ezt követte a Tihanyi Apátság és apátsági templom megismerése is.

Erről készítettem egy kis beszámolót a kedves olvasók örömére.

További képeket a galériában találnak.

Imre atya

 

scroll back to top
 

Családok októberi találkozója

 

Szeretettel várja az Egyházmegye családjait a piliscsabai és piliscsaba-klotildligeti egyházközség 2013. október 20-án.

 

 

 

 

scroll back to top
 

Karitászos lelkigyakorlat Vérteskozmán

 

2013. október 11- és 12-én a bicskei katolikus egyházközség karitász-csoportjának tagjai kétnapos lelkigyakorlaton vettek részt a székesfehérvári egyházmegye Szent Kozma és Damján vendégházában Vérteskozmán. 13-an voltunk. Sajnos nem tudott mindenki eljönni. Úgy érzem, hogy lelkiekben gazdagodva és a jövő feladataira kellőképpen felvértezve térhettünk haza. A lelkigyakorlaton előadások, együttgondolkodási alkalmak, szentségimádások váltották egymást. Minkét nap csúcspontja a közös szentmise volt. Levezetésként elzarándokoltunk a község melletti erdőben levő Szent Vendel emlékhelyhez is. A csodálatos, őszbe hajló természet, emellett a szép időjárás is segített bennünket a lelki elmélyülésben.

Imre atya

A lelkigyakorlaton készült fényképeket a galériában tekinthetik meg.

 

scroll back to top
 

Magyarok Nagyasszonya búcsúja Vasztélyon

 

  Ebben az évben az október 8-ához, Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódó vasztélyi búcsúi szentmisét a megelőző vasárnapon, október 6-án tartottuk meg. Bensőséges szép ünnepre gyűltünk össze a kis falucska népével és a vendégekkel.

A fényképek mellett egy kedves imádságot is szeretnén kegosztani  honlapunk olvasóival.

 

Világnak legszentebb Királynôje, Mária,
könyörögj Krisztushoz, akit te szültél,
imádkozz Urunkhoz, minden ember Megváltójához,

hogy adjon nekünk békét és üdvösséget.


scroll back to top
 
« ElsőElőző1234567KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 7