Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


 

Óbarok is készült a sznentmisére

(2011.12.26. 11:00)

 

Óbarkon nincs minden vasárnap sem szentmise, sem igeliturgia. Ünnepi alkalmakkor évente csak háromszor jut el hozzájuk a plébános, hogy ünnepi szentmisét mutasson be. Ezek közé tartozik a karácsony is. Ezek az alkalmak arra is jók, hogy a helyiek, akik például gyermekük keresztelőjét a saját falujukban szeretnék kérni és megtartani, ilyenkor használják ki a lehetőséget. Ez most is így történt Óbarkon. Csillogó szemekkel örvendtek a szentmisében az Úr érkezésének, akár a Születésnapra, akár a szentmisében közénk jövő Jézusra gondolunk.

Ezen alkalommal iktattam be feladatai teljesítésébe Ilyés Levente frissen megbízást kapott lelkipásztori kisegítő testvérünket, hogy a jövőben irányításommal őrizze a katolikusok óbarki templomát, és szeretettel vegyen részt a falu lakóinak ügyeiben, gondjaiban és örömeiben. Az ő feladata lesz a hívek teljes felmérése a településen.

 

Vasztélypusztáról sajnos nincsenek felvételek. A dombok karéjában elhelyezkedő Vasztélypuszta igencsak télies arcát mutatta. Az oda vezető utakon is. Hát bizony bármennyire is romantikus a karácsonyi hó és fagy, nem tesz jót a pontosságnak. A programok zsúfoltságában ott még a fényképezés is elmaradt.

 

scroll back to top