Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


A BICSKEI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGI KÉPVISELŐTESTÜLET JANUÁR 13-I ÜLÉSE

 

A Bicskei Római Katolikus Egyházközség Képviselőtestülete 2012. január 13-án ülést tartott. Ezen a gyűlésen az alábbi napirendi pontokat érintette a megbeszélés:


Temető rendezés folyamata

A katolikus temető felmérése, rendezési terve és munkálatai jól haladnak. A Testület megtárgyalta az aktuális Temetőszabályzatot, ami mindenki számára kötelező. Ahogy az anyagi források megengedik, meg fog valósulni a régen várt urnafal is.


Templom, plébánia tatarozás

Az Egyházközség csatlakozik a Város által benyújtott EU-s pályázathoz, amelyben konzorciumi tagként vesz rész. Amennyiben a pályázatot megnyerjük, templomunk, plébániánk és környezete kb. 65 millió forintos ráfordítással külső megjelenésében teljes mértékben megújul.


Karitász tevékenysége és elhelyezése

Az Egyházközség Karitász szervezete az egész Város érdekében jelentős munkát végez. Immár kinőtte a plébánia épületében eddig használt helyiséget. Így az Önkormányzat segítségével a tényleges múködési területe átkerül a Hősök tere 4. szám alá.


Templomi vetítés

Hamarosan láthatjuk, hogy templomunkban az énekek és imák kivetítésre kerülnek. Ennek technikai megoldása folyamatban van.


Orgona állapota

Templomunk orgonája a korához (120 éves) képest megfelelő állapotban van. Viszont az elhasználódás miatt körülbelül 2 millió forint ráfordítást igényel.


Alapítvány sorsa

Az Egyházközség korábbi alapítványa – mivel párhuzamos célt szolgál a Szent László Katolikus Általános Iskola alapítványával – gyakorlatilag értelmét vesztette. Javasolt a megszűntetése. Erről az alapítvány kuratóriuma fog dönteni.


Egyházközségi honlap

Egyházközségünk honlapja, a www.bicskeiplebania.hu megfelelően tájékoztatja a látogatókat az Egyházközség által fontosnak tartott tudnivalókról. Hasznos lenne, ha az eseményekről, a honlap naprakészségének érdekében aktívabb „tudósítói” háttér működne.


Egyházközségi TV

Egyházközségünk saját televíziót indít Bicske város területén a meglévő kábelhálózaton keresztül. A nézőknek nem kell magasabb díjcsomagra váltani, mert a Bicskei Katolikus Televízió az alapcsomag részeként kerül sugárzásra (természetesen külön csatornán). Ennek adminisztratív, technikai, anyagi és személyi vonzatait a Testület megtárgyalta, és a televízió működését szavazatával támogatta.


Éves hitéleti terv

A plébános a lelkipásztori kisegítőkkel és a szervezésben érintettekkel megalkotja az Egyházközség 2012. évi hitéleti tervét, különös tekintettel az Egyházmegyénkben meghirdetett „Új Evangelizáció” évére.


Lelkipásztori terv

A távlati lelkipásztori terv részeként a plébános felkéri a Képviselőtestületet, hogy önmagát is bevonva javasoljon alkalmas személyeket, akik az egész Egyházközség területét érintően sajátos feladatot vállalva, aktívan részt vesznek az egyházközségi kapcsolattartási munkában.


 

scroll back to top