Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


Elköltözött a karitász

 

A Bicskei Egyházközség karitász csoportja sajnos vagy inkább hála Istennek kinőtte korábbi helyét. Sok hónapnak, talán évnek kell eltelnie, hogy a karitász szolgálatát igénybe vevő városlakók, amikor hétfő délelőttönként egy kis ételt vagy ruhanemüt remélnek, akkor ne a plébánia kapuja felé igyekezzenek, hanem a tér másik oldalára, a volt és leendő városháza udvara felé.

Mert hogy átköltözött a karitász.

Még tavaly fordultam a Bicskei Önkormányzathoz, hogy gondolkodjunk el "közös dolgainkon". Hiszen egyházközésgünk szeretet-küldetésének jegyében, vallási hovatartozás nélkül, gyakorlatilag több száz bicskei családon igyekszik segíteni hétről hétre, sőt, napról napra. Élelmiszert, ruhanemüt, EU-s segélyt, télen meleg ételt oszt teljesen önzetlenül, önkéntesei segítségével. És mivel a plébánián eddig használt helyiség már nagyon zsúfolttá vált, megegyezéssel arra jutottunk, hogy az Önkormányzat használatra átadja a számára kihasználatlan épületet a Hősök ter 4. szám alatt, ami korábban a Roma Önkormányzat számára volt kijelölve, de igazából nem használták.

Természetesen a helyiségek berendezése, az épület fenntartása (rezsi költsége) és működtetése az egyházközséget terheli. De örülünk neki, és köszönjük az Önkormányzatnak és személy szerint Polgármester Úrnak, hogy megtaláltuk annak lehetőségét, hogy még jobban és hatékonyabban segíthessünk a rászorulóknak.

Köszönöm, hogy sokan eljöttek a hívek közül, hogy segítsenek a költözés munkájában.

 

Néhány kép a 2012. július 23-ai "vidám" költözésről:

(Kattintson rá a képre, hogy nagyban lássa!)

 

 

Varga Imre


scroll back to top