Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module
Hittanos tábor Felcsúton


A felcsúti Római Katolikus Egyházközség első ízben hirdetett napközis hittantábort óvodás és alsó tagozatos gyermekek részére. A 2012. július 30-tól augusztus 3-ig tartó tábor minden napján 30 gyermek és 5 felnőtt vett részt. Már fél nyolctól várták a tábor szervezői a gyerekeket, akik egészen öt óráig maradhattak , nagy segítséget nyújtva ezzel azoknak a családoknak, ahol mindkét szülő dolgozik.  A nap mindig reggeli tornával kezdődött, majd változatosabbnál változatosabb programok segítették a gyerekek testi-lelki épülését.

 

Egyik népszerű programelem a szalmabála gurítás volt, ami egy „(N)ol(l)impiai” versenyszámként került megrendezésre, közvetlenül a felnőttek gyerekek közötti kötélhúzó verseny után. Mindenki gondolhatja, hogy ki győzött.

 

De írtak a gyerekek „hagyományos” postai levelet is szeretteiknek, amit közösen adtak fel a felcsúti postán. Megmintázták a csodálatos kenyérszaporítás történetében hallott öt kenyeret és két halat agyagból, úgy mint ahogy Noé bárkájába is belemenekítették az állatokat az özönvíz elől. És készültek szebbnél szebb rajzok, gyöngysorok, nyakláncok, és kitűzők is.

 

A tábor lelki tartalmáról Varga Imre plébános atya, hitoktatók, és lelkipásztori kisegítők, hitüket gyakorló, muzikalitással megáldott szülők, és önkéntesek gondoskodtak.

 

 

 

 

A szervezők minden nap tudták, mennyire tetszik a tábor a gyerekeknek, mert a szülők szerint egyik gyermeket sem kellett reggelente keltegetni, hogy jöjjön a táborba.

 

A Noll-tanya ideális helynek bizonyult a tábor megrendezéséhez, az étkező, az árnyékot nyújtó pajta és a homokozó ugyanúgy betöltötte fontos szerepét, mint a konyha vagy a kiszolgálóhelységek. Itt kell megjegyezni, hogy a rét, az erdő, és reggelente a halastó meglátogatása a gyerekeknek legalább ilyen fontosak voltak. A reggeli torna előtt minden reggel volt tyúketetés és tojásszedés is a korábban érkezők nagy örömére.

 

A tábor a Völgyvidék Leader Közösséghez írt, nyertes pályázat segítségével valósult meg, melynek összegét teljes egészében az étkeztetésre fordítottunk.

 

Az utolsó napon 17 órai kezdettel egy, direkt a gyermekeknek és szüleinek szánt misével ért véget az élményekkel teli hét.       

 

Istennek hála kitűnő időjárás mellett, baleset és betegség nélkül sikerült lebonyolítani a programot, köszönjük Neki!scroll back to top