Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


Bicskén is köszöntöttük az édesanyákat

 

Május 5-én a vasárnapi szentmise keretében köszöntöttük az édesanyákat. Áldásban részesültek, hiszen a családban kiemelkedő szerepük van. Ők a családi tűzhely melegének őrzői, a meghitt szeretet biztosítékai. Ők azok, akik Isten ajándékaként fogadtak el bennünket, ők azok, akik gondoskodásukkal kísérték lépteinket, ők azok, akik mindenkor mellettünk állnak, és ők azok, akik még az égben is értünk imádkoznak.

A köszöntőt a Szent László iskola eslősei verselték és imádkozták el.

Az áldás:

Istenünk, Jézus Krisztus földi életének fejlődésében nélkülözhetetlen segítséget jelentett a család; Szűz Mária anyai szeretete, és Szent József atyai gondoskodása. Szűz Mária méhében hordozta Szent Fiát, és a világnak ajándékozta az Élet szerzőjét. Így vált minden édesanya példaképévé és segítőtársává.

Könyörögjünk. Mindenható Istenünk, a családi közösségeknek a te rendelésed alapján a házasság (szentsége) adja meg a szilárd alapját. Te azt akartad, hogy a hitvesi életközösség a szeretet és hűség mindennapi vállalásával a keresztény élet példaképe legyen.

Kérünk, áldd meg az itt jelenlévő édesanyákat bőséges áldásoddal, hogy áldozatos szeretetük és otthont teremtő munkájuk megbecsülést hozzon nevüknek és családjuknak. Segítsd őket hitvesi hűségük megélésében, anyai hivatásuk méltóságában és felelősségében. Add, hogy családjuk körében a Te életadó jelenlétedről tanúskodjanak, és tapasztalják meg az emberi élet kibontakozásának örömét. Kérünk, áldd meg őket segítő kegyelmeddel, hogy a boldog édesanyák boldog gyermekei által, minél több boldog család szülessék a Te dicsőségedre. Szűz Mária, édesanyák példaképe, családok királynője, könyörögj érettünk!


Tekintse meg az eseményről készült képeket a Galériában!

scroll back to top