Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


A Fülemüle Közösség családi összejövetele

 

Az elmúlt évben alakult meg a bicskei plébánián a házas hittanos közösség. A "gyerekmentes" hittanórákat minden második héten péntek esténként tartottuk, tartjuk. Az első "tanév" lezárásaként június 29-én, szombaton délután (a gyerekekhez képest késő estébe nyúlóan) rendeztük - a házaspárok gyermekeivel együtt - a családi pikniket (a link honlapunk galériájába visz).

A Fülemüle Közösséget - kicsit tréfásan, de a vidámságra tudatosan utalva - azért hívjuk így, mert Néri Szent Fülöpöt, "Fülöp atyát", a gyermekek híres nevelőjét választottuk a közösség védőszentjének. Tehát igazából Néri Szent Fülöp Katolikus Házasok Közössége lenne a neve. De nem egyszerűbb így?

A közsösség tagjai a bicskei főplébánián és a társplébániákon élnek. A következő - szeptembertől újra induló - összejöveteleinkre szeretettel hívjuk és várjuk azokat a gyermekeket nevelő vagy erre készülő házaspárokat, akik szeretnék mélyebben átélni szülői hivatásuk fontosságát, szeretnének jobban megismerkedni Jézus tanításával és szeretnének egymástól is ötleteket nyerni a szebb, boldogabb családi élethez. Ilyenkor (a két hetenkénti másfél órákat) gyermekmentesen töltöjük el a plébánián, hogy problémamentes legyen a hittanóra. De azt tervezzük, hogy gyakrabban rendezünk a teljes családokkal együttes piknikeket, szalonnasütéseket, családi játékos együttléteket, sőt, kirándulásokat is.

Szeretettel várunk magunk közé minden - a feltételeknek megfelelő - érdeklődőt.


scroll back to top