Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


A Jubilate és az Echo kórus adventi koncertje

 

Advent - karácsonyi hangverseny a bicskei katolikus templomban
 
December 8-án vasárnap délután 5 órakor közös hangversenyt adott egyházközségeink Jubilate Kórusa és az alcsútdobozi Echo Kamarakórus.
Varga Imre plébános atya megnyitójában a szent zene szolgálatának fontosságát hangsúlyozta, buzdítva a fellépő kórusokat, hogy előadásuk a liturgián kívül is szolgálat és imádság legyen!
Elsőként a vendég alcsútdoboziak adtak elő változatos és inkább adventi hangvételű kórusműveket (többek közt Beethoven, Clarke, Árokháty, Liszt, Cherubini, Briegel műveiből) Kiss Ferenc karnagy vezetésével
Mintegy átvezetésként Nagy István kántor-karnagy előadta Johann Sebastian Bach C-dúr kis prelúdium és fúga című orgonaművét (BWV 553)
A második részben a házigazda Jubilate Kórus énekelt jobbára karácsonyi, liturgikus kórusműveket (Demény, Bárdos, Des Prez, Farkas, Gárdonyi műveket) Nagy István vezetésével.
Zárásként a két kórus összkarként elénekelte Handel - Örvendj világ című karácsonyi művét zongora és két fuvola kíséretével, Nagy István vezényletével.
Zongorán közreműködött: Varga Áron és Kiss Ferenc.
Fuvolán: Szabó Katalin és Horváth Tamara
Minden résztvevőnek - énekeseknek és közönségnek egyaránt -  nagy örömet szerzett ez az egy órás műsor!

Reméljük, hogy mindannyiunk lelki épülésére, örömére szólt a szakrális muzsika és hitünkben megerősödve várjuk a Megváltó születésének ünnepét!

Nagy István

A koncerten készült fényképeket a Galériában tekinthetik meg. (A Szerk.)

 

scroll back to top