Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


 

MISEREND

 

SZENTMISÉK ÉS IGELITURGIÁK ÁLTALÁNOS RENDJE

BICSKE FŐPLÉBÁNIA ÉS TÁRSPLÉBÁNIÁI VISZONYLATÁBAN

 

(Az aktuális változásokról a vasárnapi templomi hirdetésekben és honlapunkon értesülhetnek.)


TERVEZETT MISE- ÉS SZERTARTÁSREND A 2016. ÉVRE

Az alábbiakban közzé teszünk egy táblázatot a 2016. évi szentmisék és a lelkipásztori kisegítők által végzett igeliturgiák beosztásáról.

Különösen azoknak javasoljuk a táblázat áttekintését, akik bármilyen okánl fogva szeretnék tudni, hogy a Bicskei Plébánia és társplébániái vonatkozásban hol, mikor és milyen jellegű istentiszteleti alkalom érhető el. Természetesen a táblázat nem pótolja az éppen aktuális vasárnapi hirdetéseket, hiszen a változás lehetősége bármikor fennállhat. Reméljük azonban, hogy ezzel segíthetünk az eligazodásban. Fontosnak tartjuk e táblázat használatát abból a szempontból is, hogy ha valaki nem tudna azon a vasárnapon vagy ünnepen a saját egyházközségében és/vagy az ottani időpontban szentmisén részt venni, megtervezhesse, hogy hol talál legközelebb szentmise-alkalmat.

Ne felejtsük el, hogy Isten 3. parancsolatának ("Az Úr napját szenteld meg!") figyelmen kívül hagyása súlyos bűnt von maga után. Ha van lehetőség (pl. gépkocsi, autóbusz stb.) arra, hogy a környékünkön más település templomát keressük fel, hogy ezáltal rész tudjunk venni vasárnapi szentmisén, akkor kötelességünk azt megtenni. Természetesen ha saját településünkönk az adott vasárnapon csupán igeliturgia van, és szokás szerint oda megyünk el, akkor is érvényesen megszenteljük a vasárnapot vagy a kötelező ünnepet.

 

 

Miserend 2016

Az alábbi táblázat PDF formátumban is megtekinthető, letölthető és kinyomtatható.

A táblázatra kattintással  a kép nagyítható.

Szentmise
Igeliturgia

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

scroll back to top