Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


Elkezdődött a nagyböjt

Az idén március 5-én, Hamvazőszerdán elkezdődött a Nagyböjt, ami az Egyház liturgiájában kiemelkedő időszak. A keresztény világ húsvétra készül. Elengedhetetlen tehát, hogy testben és lélekben alkalmassá váljunk a feltámadt Krisztus örömének befogadására. Ehhez a felkészültséghez különféle gyakorlatokkal járulhatunk hozzá. Gyakoroljuk az irgalmas cselekedeteket, többet imádkozunk vagy éppen lemondunk valamiről, hogy edzésben tartsuk akaratunkat. Egyházunk 2000 év távlatából merít azok közül a lehetőségek közül, amit most is ajánl nekünk. Ehhez tartozik, hogy például, hogy nagyböjt folyamán hamvazószerdán és nagypénteken egyáltalán nem fogyasztunk húsételt, háromszor étkezünk aznap, és csak egyszer lakunk jól. A nagyböjti péntekeket a húsételtől való önmegtartóztatással szenteljük meg

Természetesen a lelki megújuláshoz szükségünk van több imádságra, minden vasárnap szentmisén való részvételre, a pénteki napokon a keresztúti ájtatosságra való elmenetelre, a nagyböjt folyamán a szentgyónásunk elvégzésére is.

Ne legyünk tehát restek, hogy kimutassuk odaadásunkat az értük szenvedő Krisztus felé. Tegyük ezt az egész családunk bevonásával.

Ehhez nyújt segítséget az a táblázat, amely innen letölthető. Használjuk bátran, és merítsünk erőt a mindennapokhoz.

 

Imre atya

scroll back to top