Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


Írta: Varga Imre atya   

2015. december 6. (advent 2. vasárnapja)

  • Most vasárnap, elsővasárnap lévén szentségimádás és rózsafüzér titokcsere lesz.
  • Hétköznaponként, azaz hétfőtől péntekig szeretettel hívok mindenkit a rorátés áhítatokra, szentmisékre. Hétfőnként igeliturgia van, a többi napokon szentmise. Ezt követően szeretettel hívom a gyerekeket a plébániára reggelire, ahol játszhatnak is az iskolába való indulásig. Ha a szülőknek vagy más családoknak módjuk van rá, hogy hozzájáruljanak élelmiszer-adományokkal ezekhez a reggelikhez, nagyon szépen megköszönöm. A reggeliztetést hagyományosan egyházközségünk karitász csoportjának önkéntesei végzik.
    Advent négy vasárnapján az ünnepélyes gyertyagyújtásokat egyházközségeink különböző közösségei végzik.
  • A jövő pénteken, szombaton és vasárnap lesz egyházközségünk adventi lelkigyakorlata. (Pénteken és szombaton este 6 órakor, vasárnap a 9:30 órakor kezdődő szentmise keretében.) A lelkigyakorlat vezetésére Magung Fransis, indonéziai származású verbita (Isteni Ige Társasága), missziós atyát kértem fel, aki jelenleg a budatétényi szerzetes közösségben él. A lelkigyakorlatos szentmisék előtt 1 órával (és ha szükséges, a szentmisék után is) a lelkigyakorlatos atya gyóntatni fog. Pénteken reggel nem lesz rorátés szentmise, estére, a lelkigyakorlatra hívom a kedves testvéreket. A lelkigyakorlat miatt a bibliaóra is elmarad.
  • Továbbra is módjukban áll a kedves híveknek adományozni a temetőben álló kápolnára a korábban meghirdetett módokon. Amint láthatják, már elkezdődtek a munkák, amelyeket az időjárás függvényében, és az összegyűlt adományok mértéke szerinte folytatunk. Jelenleg 474 960 Ft áll rendelkezésünkre. Az egyházközség hívei nevében szeretettel köszönöm az eddigi adományokat.
  • Idén is megrendezzük az adventi tartósélelmiszer gyűjtést. Az ilyen felajánlásaikat hagyományosan a Fájdalmas Szűzanya oltára elé tegyék le. Karácsony előtt fogjuk kiosztani a szegényeknek.
  • Dec. 18-án (pénteken) 17 órakor a Bicskei Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi koncertje a templomban.
  • December 19-én (szombaton) 17 órakor lesz az elővételezett esti szentmise. Ezt követően 18 órakor adventi jótékonysági koncert kezdődik a katolikus temetőkápolna javára. Fellépők: Mányi Zenebarátok Ökumenikus Kórusa, Jubilate kórus (Bicske és társplébániáinak kórusa) és a Szent László Katolikus Iskola kórusa. Vezényel: Illés Richárd és Kiss Ferenc. Közreműködik: Kun Oszkár Tibor altfurulya.
scroll back to top