Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


Írta: Varga Imre atya   

2015. december 13. (advent 3. vasárnapja)

 • Hétköznaponként, azaz hétfőtől péntekig szeretettel hívok mindenkit a rorátés áhítatokra, szentmisékre. Hétfőnként igeliturgia van, a többi napokon szentmise. Ezt követően szeretettel hívom a gyerekeket a plébániára reggelire, ahol játszhatnak is az iskolába való indulásig. Ha a szülőknek vagy más családoknak módjuk van rá, hogy hozzájáruljanak élelmiszer-adományokkal ezekhez a reggelikhez, nagyon szépen megköszönöm. A reggeliztetést hagyományosan egyházközségünk karitász csoportjának önkéntesei végzik.
  Advent négy vasárnapján, a szentmisék előtt az ünnepélyes gyertyagyújtásokat egyházközségeink különböző közösségei végzik.
 • Szeretettel fogadjuk az adományokat a karácsonyi oltár díszítésére.
 • Továbbra is módjukban áll a kedves híveknek adományozni a temetőben álló kápolnára a korábban meghirdetett módokon. Amint láthatják, már elkezdődtek a munkák, amelyeket az időjárás függvényében, és az összegyűlt adományok mértéke szerinte folytatunk. Jelenleg 517.960 Ft áll rendelkezésünkre. Ezzel átléptük a félmillió forintot. Érdekes információ, amire most figyeltem fel, hogy nem csak új adakozók vannak, hanem van egy "kis kör", azok a Testvérek, akik hónapról hónapra vagy hétről hétre újra és újra adakoznak! Az egyházközség hívei nevében szeretettel köszönöm az eddigi adományokat.
 • Idén is megrendezzük az adventi tartósélelmiszer gyűjtést. Az ilyen felajánlásaikat hagyományosan a Fájdalmas Szűzanya oltára elé tegyék le. Karácsony előtt fogjuk kiosztani a szegényeknek.
 • December 15-től, keddtől megkezdődik a Szállást keres a Szent Család kilenced ájtatosság. Naponta 15 órakor, szombati napon 16 órakor kezdődik az oratóriumban.
 • December 18-án (pénteken) 17 órakor a Bicskei Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi koncertje lesz a templomban.
 • December 18-án (pénteken) a Fülemüle-házashittan sajnos elmarad, mert abban az időpontban az egyházközség érdekében részt kell vennem egy felcsúti ünnepségen.
 • December 19-én (szombaton) 17 órakor lesz az elővételezett esti szentmise. Ez gitáros mise lesz. Ezt követően 18 órakor adventi jótékonysági koncert kezdődik a katolikus temetőkápolna javára. Fellépők: Mányi Zenebarátok Ökumenikus Kórusa, Jubilate kórus (Bicske és társplébániáinak kórusa) és a Szent László Katolikus Iskola kórusa. Vezényel: Illés Richárd és Kiss Ferenc. Közreműködik: Kun Oszkár Tibor altfurulya.
 • Hamarosan elindulnak a hittanos gyerekek az immár szokásos betlehemezésre a város családjaihoz. Kérem, hogy fogadjuk őket szeretettel. Vezetőjük Balla Márk hitoktató, akinél saját kérést is elő lehet adni, ha valakik nagyon szeretnék, ha a betlehemező gyerekek meglátogatnák a családjukat.
 • A jövő héten – tanulmányi szabadság miatt – a plébánián az ügyfélfogadás szünetel. Ám sürgős temetési ügyben a plébánia kapuján levő hirdetőtábláról lehet tájékozódni.
 • Kitettem a lelkipásztori ellátási területemhez tartozó templomok jövő évi szentmise és igeliturgia rendjét a hirdetőtáblára, az egyházközség honlapjára és facebook oldalára is. Előfordulhat természetesen, hogy egy-egy család nem tudja megoldani, hogy településén levő templomban, a megadott időpontban vegyen részt a vasárnapi, ünnepi szentmisén. Megerősítem az az általános elvet, hogy nemcsak a saját templomunkban lehet részt venni az ünnepi alkalmakon, hanem a táblázatról leolvasva módunk van arra, hogy a közelünkben levő valamelyik templomban vegyünk részt az eseményeken. Egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, és rugalmasan megtervezik e tekintetben is a vasárnapi és ünnepi programjaikat. Egy évre előre megtekinthetik a szentmisék és igeliturgiák tervezett időpontjait a kihelyezett plakátokon, az egyházközség www.bicskeiplebania.hu, honlapján, a Bicskei katolikusok nyilvános facebook csoportban és a Bicskei Római Katolikus Egyházközség facebook oldalán.
scroll back to top