Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


Írta: Varga Imre atya   

2016. ferbruár 14. (nagyböjt 1. vasárnapja)

  • Az "Őrangyal" klub, a soron következő foglalkozását február 16-án, kedden, fél öttől a Batthyány-kastélyban tartja. A kézműves foglalkozás témája: Húsvétra hangolódás, keresztút készítése papírból. A klub tagjai szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.
  • Nagyböjt péntekjein – szokás szerint – este 6 órai kezdettel keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban. Ezt mindig más egyházközségi csoport vezeti. A jövő heti keresztúti ájtatosság végzésére az egyházközség képviselőtestülete jelentkezett.
  • Pénteken a Bibliakör összejövetele lesz a plébánián a keresztúti ájtatosság után, kb. 18.30-kor, hogy ők is részt tudjanak venni a keresztúti ájtatosságon. Az összejövetel ezzel együtt is fél 8-ig fog tartani.
  • Minden év február 11-én (a boldogságos Szűz Mária lourdesi megjelenésének ünnepén) van a betegek világnapja. Mi ezt a mai vasárnapon a szentmisében fogjuk ünnepelni a betegek szentségének kiszolgáltatásával. Mindenki felveheti a betegek szentségét, aki bármiféle mentális vagy testi betegségben szenved, illetve betöltötte a 60. életévét (konkrét betegségtől függetlenül), és ha szükséges, elvégezte a szentgyónását, hiszen minden szentségnek csak a megszentelő kegyelem állapotában van kegyelmi hatása. Egyébként szentségtörést követnénk el. (Kivéve persze a keresztelést és a szentgyónást, hiszen azok éppen a megszentelő kegyelem elnyerésére vannak rendeltetve.)
  • Most, a szentmise után a hamvazkodás szentelményében részesülhetnek, akik hamvazószerdán nem tudtak részt venni a szentmisén.
  • Akik a személyi jövedelemadójuk bevallása során szeretnének az adójuk 1%-áról a Magyar Katolikus Egyház javára rendelkezni, a 0011-es kódszámot írják vagy írassák be az adóbevallásukhoz. Hangsúlyozzuk, hogy ez nem felajánlás, mivel e nélkül sem lenne kevesebb az állam felé az adójuk. Azt is fontos tudni, hogy ez nem a saját egyházközségük segítését jelenti, hiszen nem ide érkezik, hanem a püspöki kar rendelkezik felette. A saját évi jövedelmünk után számított fél százalékos valóban felajánlásos hozzájárulással, amelyet egyházi adóként fizetünk be a mi egyházközségünk javára, azzal jelzik az egyházközséghez való tartozásukat, és azzal segítik valóságosan a saját egyházközségüket, templomuk fenntartását. A második egy százalékot rendelhetik például az országos katolikus karitász javára, amelynek adószámát akár az interneten, akár különböző kiadványokban megtalálják.
scroll back to top