Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


Írta: Varga Imre atya   

2016. május 15. (pünkösd)

 • Az "Őrangyal" klub, a soron következő foglalkozását május 18-án, szerdán a Batthyány-kastélyban tartja. A klub tagjai szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.
 • Szerdán este fél 7-kor katekumenátus lesz. A felnőtt katekumenek közül, akik a keresztségre készültek, azok húsvétkor részesültek benne. Most azok ünnepelnek, akik annak idején a keresztségre és az elsőáldozásra jelentkeztek. A jövő héttől a bérmálkozásra készül már valamennyi katekumen (azokkal együtt, akik már tavaly is jártak). Itt jegyzem meg (bár köztudott), hogy a bérmálás (ami minden második évben van egyházközségeinkben) október 16-án lesz, amelyben a felnőtt katekumeneken kívül részesülnek a Szent László iskola és a város más iskoláinak azon katolikus tanulói, akik most járnak 7. és 8. osztályba, és természetesen részt vesznek a hitoktatásban és minden vasárnap (nyáron is) a szentmisén is. Akik nem felelnek meg a fenti előírt feltételeknek, azok még nem elég érettek a Szentlélek kegyelmeinek befogadására. Nyilván ebben az esetben elhalasztom a bérmálásukat, és két év múlva újra bizonyíthatják szándékuk komolyságát.
 • Makróvilág Utazási Iroda az engesztelő kilenced májusi imanapján Bicskére szervez zarándoklatot csütörtökön. A zarándokok részvételével szentmisét tartok délelőtt fél 9-kor, amelyre mindenkit szeretettel hívok.
 • Pénteken este 6 órára a fiatal házasok közösségének, a Fülemüle közösségnek az összejövetele lesz.
 • Május hónapban a litániát szombatonként a szentmise előtt imádkozzuk a templomban.
 • Pünkösdhétfőn – mivel a katolikus egyházban ez nem liturgikus ünnep – nem tartunk sem szentmisét, sem igeliturgiát. Aki teheti, vegyen részt az Egyházmegyei Napon, Székesfehérváron.
 • Két hét múlva Úrnapja lesz. A szentmise 9.30-kor fog kezdődni. Kérem, hogy már most gondoljunk az előkészületekre, főként a szabadtéri oltárok tekintetében.
 • A jövő vasárnap – a pünkösdöt követő Szentháromság vasárnapján – lesz a bicskei templombúcsú. Az idén ez egybeesik a Bicskei Napok ünnepségsorozatával. Ennek a hétvégének az egyházközségünket is érintő, illetve az egyházközségünk szervezésében zajló programjai:

-          Pénteken 17 órakor a Nyitott templom programjai megnyitója: Kiállítás a templom relikviáiból. Közreműködnek a Szent László Általános Iskola és a Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

-          Szombaton délelőtt a város által szervezett főzőversenyre benevez egyházközségünk képviselőtestülete is.

-          Szombaton 10 órától 15 óráig szervezett csoportos „templom túrák” lesznek, melynek keretében megtekinthetők templomunk azon helyiségei és relikviái, amelyek általában az emberek többsége számára nem ismerhetők meg a mindennapokban.

-          Szombaton 10,30-kor a Bicske Szíve Parkban kerül sor Stift Zoltán Angelico atya rajzos foglalkozására gyerekeknek és felnőtteknek.

-          Szombaton 17 órakor hagyományosan gitáros szentmise lesz a templomban.

-          Vasárnap 9,30-kor búcsúi ünnepi szentmisét mutatunk be.

Az egyházközségi ünnepségek szervezésére idén az egyházközségi képviselőtestületet kértem fel.

Az összes eseményről szóló plakátokat megtalálják templomunk hirdetőtábláján és szerte a városban.

Egyházmegyénk hírei:

 • 2016. május 16-án, Pünkösdhétfőn kerül megrendezésre Székesfehérváron a Bregyó közi Ifjúsági- és Szabadidő Központban a XI. Egyházmegyei Nap. A találkozó de. 9 órától du. 4 óráig tart.
 • 2016. május 22-én (Szentháromság vasárnapon) 10.30-kor püspöki szentmise keretében lesz egyházmegyénk hagyományos Mária-remetei zarándoklata. Az egyházmegye megszakítás nélkül 89. alkalommal tartja meg zarándoklatát a majdnem kétszáz éves múltú kegyhelyen.
 • 2016. május 29-én, (vasárnap) 15.00-kor a Doni kápolnánál (Mészeg-hegy, Pákozd) Hősök-napi ünnepi szentmisét tart Spányi Antal püspök az első és a második világháborúban elesett katonákért.
 • Azok az érettségizett, vagy érettségi előtt álló fiatalok, akik papi hivatást éreznek magukban és a Székesfehérvári Egyházmegye keretében kívánnak papi szolgálatot teljesíteni, felvételi kérelmüket 2016. június 17-ig juttassák el az Egyházmegyei Hivatal címére.
scroll back to top