Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


Hetényi Anikó kitüntetése

 

A Szent Gellért nap a katolikus iskolák életében nagy jelentőséggel bír, hiszen a katolikus oktatási intézmények Szent Gellért püspököt, mint Szent Imre herceg nevelőjét és tanítóját, védőszentjüknek tekintik.

Ebből az alkalomból szeptember 23-án, a székesfehérvári bazilikában tartott ünnepi szentmise és az azt követő műsorokkal és előadásokkal megrendezett értekezlet volt az, ami számunkra a Szent Gellért nap programját jelentette.

Az eseményen egyházmegyénk valamennyi katolikus oktatási intézményének nevelőtestületei részt vettek. A székesegyház zsúfolásig megtelt óvoda-pedagógusokka, tanárokkal és tanítókkal. A Szent István Művelődési Ház színháztermében folyt az értekezlet és az azt követő ünnepi fogadás.

Szokás szeerint Szent Gellért napkor adja át a fenntartó, tehát a Püspökség azokat a díjakat, kitüntetéseket, amelyek azokat illetik, akik a pedagógusi pályán kiemelkedően teljesítettek az elmúlt évben, években.

Iskolánkat is nagy megtiszteltetés érte, amikor Hetényi Anikó, iskolánk helyi veztője (tagintézmény vezető) megkapta a főtanácsosi kitüntetést, ami a pedagógusi pálya kemelkedő elismerését jelenti.

Mindnyájan osztozunk az ünnepelt örömében, és kívánunk neki sok örömet nemes hivatásában.

 

scroll back to top