Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player ModuleSzervezzük az egyházközségi énekkart


Jelentkezőket várunk.

Az énekkar vezetését Nagy István kántor úr vállalta fel.

Alábbiakban az ő felhívását közöljük:


Nagy István kántor felhívása a hívek felé az énekkar szervezésének ügyében valamennyi egyházközség és filia felé:

A hívek kérésére és a magam elképzelése szerint Bicske egyházközség és odallagos egyházközségeiben egy közös énekkart szeretnénk szervezni, elindítani útjára!
Ennek a kórusnak célja, hogy Bicskén és társplébániáin az ünnepi liturgiát szolgáljuk, énekünkkel színesebbé és meghittebbé tegyük azt. Ennek szellemében szeretném kántorkánt és karvezetőként kialakítani a repertoárt, kezdve majd az egyszerűbb gregorián énekekkel, népi mise-ordináriumokkal, s ha lesz rá mód többszólamú kórusművekkel. Szeretnék taizei énekeket is, vagy gitárral kísérhető megfelelően szakrális énekeket is betanítani, hogy a fiatalabb generációk számára is vonzó legyen ez a jövendőbeli énekkar.
Korhatárok nincsenek ugyan, de az egészen kis gyermekek és a már nagyon idősek értelemszerűen nem biztos hogy fel tudják venni a ritmust a munkában. Tehát nagy szeretettel várom az énekelni szerető fiatalokat, felnőtteket, aktív korú és ezen téren tenni vágyó híveket! Nagyon fontos, hogy nem csak nők, asszonyok jelentkezését várom, hanem nagyon számítok férfitársaimra is! Fontos a kóruséneklésben a férfiak hangja, mert a gregorián és a kórusművek is csak így tudnak majd teljessé válni! Zenei előképzettségre nincs szükség, csak legalább minimális zenei hallásra van szükség. Aki a Hozsanna énekeskönyv énekeit el tudja énekelni, az már tökéletes is!
Tehát ez az énekkar nem csak Bicskén teljesítene szolgálatot, hanem az oldallagos plébániák ünnepein is! ezért a leendő tagokat nem csak a bicskei egyházközség hívei közül várom, hanem az összes környező falvakból is, hogy ez által is jelezzük összetartozásunkat!
A próbák csütörtök esténként a bicskei plébánia közösségi termében lesznek délután fél 7 órai kezdéssel, szeptember 15-től!

scroll back to top