Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


                                                               „Ahol nincs hirdetni való,

ott vagy minden magától megy,

vagy meghalt az egyházközség!”Írta: Varga Imre atya   
2016. március 02. szerda, 08:41

2016. február 21. (nagyböjt 2. vasárnapja)

 • Kedden este fél 7-kor a lelkipásztori kisegítők gyűlését tartjuk a plébánián.
 • Szerdán este fél 7-kor megkezdjük a katekumenátusi felkészüléset az ebben az évben megkeresztelkedni, elsőáldozáshoz, illetve bérmálkozáshoz járulni szándékozó felnőttek számára.
 • Nagyböjt péntekjein – szokás szerint – este 6 órai kezdettel keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban. Ezt mindig más egyházközségi csoport vezeti. A jövő heti keresztúti ájtatosság végzésére egyházközségünk rózsafüzért társulata jelentkezett.
 • Pénteken a Fülemüle házasközösség összejövetele lesz a plébánián a keresztúti ájtatosság után, kb. 18.30-kor, hogy ők is és én is részt tudjunk venni a keresztúti ájtatosságon. Az összejövetel ezzel együtt is fél 8-ig fog tartani.
 • Jövő szombaton este 6 órakor lesz a havi gitáros szentmise. Szeretettel várunk mindenkit, azokat különösképpen, akik szívesen dicsérik az ilyen stílusú énekekkel az Urat.
 • A lengyelországi zarándoklatra még lehet jelentkezni 76.880 Ft egyösszegű befizetésével szombatonként az esti szentmise előtt és után. Ebben benne van az utazás, reggelik, három vacsora és az utasbiztosítás is. Telefonos elérhetőség az üvegajtón levő hirdetésen van.
scroll back to top
 
Írta: Varga Imre atya   
2016. február 19. péntek, 17:25

2016. ferbruár 14. (nagyböjt 1. vasárnapja)

 • Az "Őrangyal" klub, a soron következő foglalkozását február 16-án, kedden, fél öttől a Batthyány-kastélyban tartja. A kézműves foglalkozás témája: Húsvétra hangolódás, keresztút készítése papírból. A klub tagjai szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.
 • Nagyböjt péntekjein – szokás szerint – este 6 órai kezdettel keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban. Ezt mindig más egyházközségi csoport vezeti. A jövő heti keresztúti ájtatosság végzésére az egyházközség képviselőtestülete jelentkezett.
 • Pénteken a Bibliakör összejövetele lesz a plébánián a keresztúti ájtatosság után, kb. 18.30-kor, hogy ők is részt tudjanak venni a keresztúti ájtatosságon. Az összejövetel ezzel együtt is fél 8-ig fog tartani.
 • Minden év február 11-én (a boldogságos Szűz Mária lourdesi megjelenésének ünnepén) van a betegek világnapja. Mi ezt a mai vasárnapon a szentmisében fogjuk ünnepelni a betegek szentségének kiszolgáltatásával. Mindenki felveheti a betegek szentségét, aki bármiféle mentális vagy testi betegségben szenved, illetve betöltötte a 60. életévét (konkrét betegségtől függetlenül), és ha szükséges, elvégezte a szentgyónását, hiszen minden szentségnek csak a megszentelő kegyelem állapotában van kegyelmi hatása. Egyébként szentségtörést követnénk el. (Kivéve persze a keresztelést és a szentgyónást, hiszen azok éppen a megszentelő kegyelem elnyerésére vannak rendeltetve.)
 • Most, a szentmise után a hamvazkodás szentelményében részesülhetnek, akik hamvazószerdán nem tudtak részt venni a szentmisén.
 • Akik a személyi jövedelemadójuk bevallása során szeretnének az adójuk 1%-áról a Magyar Katolikus Egyház javára rendelkezni, a 0011-es kódszámot írják vagy írassák be az adóbevallásukhoz. Hangsúlyozzuk, hogy ez nem felajánlás, mivel e nélkül sem lenne kevesebb az állam felé az adójuk. Azt is fontos tudni, hogy ez nem a saját egyházközségük segítését jelenti, hiszen nem ide érkezik, hanem a püspöki kar rendelkezik felette. A saját évi jövedelmünk után számított fél százalékos valóban felajánlásos hozzájárulással, amelyet egyházi adóként fizetünk be a mi egyházközségünk javára, azzal jelzik az egyházközséghez való tartozásukat, és azzal segítik valóságosan a saját egyházközségüket, templomuk fenntartását. A második egy százalékot rendelhetik például az országos katolikus karitász javára, amelynek adószámát akár az interneten, akár különböző kiadványokban megtalálják.
scroll back to top
 
Írta: Varga Imre atya   
2016. február 10. szerda, 07:05

2016. február 7. (évközi 5. vasárnap)

 • Elsővasárnap délután 3-kor szentségimádás van, ezt követően rózsafüzér titokcsere lesz a templomban.
 • Kedden 9-én szentmise után,18.30 órakor a plébánia közösségi helyiségében karitász megbeszélés lesz.
 • A lengyelországi zarándoklatra még lehet jelentkezni 76.880 Ft egyösszegű befizetésével. Ebben benne van az utazás, reggelik, három vacsora és az utasbiztosítás is.
 • Hamvazószerdán – bár nem kötelező, nem parancsolt ünnep, mégis – illik a szentmisén való részvétel, viszont kötelező böjttel megszentelni. Szerdán a szentmise este 6 órakor kezdődik (hamvazással).
 • Böjti fegyelem:

Az Egyházi Törvénykönyv 1253. kánonja alapján a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az alábbiakban határozta meg a böjti fegyelmet:

1.) Szigorú böjti nap van Hamvazószerdán és Nagypénteken. E napon a hústilalom mellett háromszor szabad étkezni és csak egyszer jól lakni. A böjt megtartása kötelező minden katolikus hívő számára, aki a 18. életévét betöltötte, de a 60. évét még nem kezdte meg. A hústilalom vonatkozik mindazokra, akik a 14. életévüket már betöltötték.

2.) A húseledeltől való megtartóztatás kötelező Nagyböjt péntekjein mindazok számára, akik már a 14. életévüket betöltötték.

3.) Egyszerű bűnbánati nap van az év többi péntekén. Ez megtartható a hústól való megtartóztatással, vagy egyéb bűnbánati cselekedettel (önmegtagadás, jócselekedet, imádság stb.).
Nagyböjt folyamán (hamvazószerdától kezdődően) katolikus keresztény nem vesz részt hangos zenés mulatságon, bálon.

 • Nagyböjt péntekjein – szokás szerint – este 6 órai kezdettel keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban. Ezt mindig más egyházközségi csoport vezeti. Hat olyan nagyböjti péntek van (a nagypénteket kivéve), amikorra a csoportok jelentkezését várom. Az elsőt a karitász, a másodikat a képviselőtestület, az ötödiket a Fülemüle közösség vállalta. A fennmaradó péntekekre még lehet jelentkezni.
 • Pénteken a Néri Szent Fülöp házasközösség összejövetele lesz a plébánián. De nem a szokásos 6 órakor, hanem a keresztúti ájtatosság után, kb. 6.30-kor, hogy ők is részt tudjanak venni a keresztúti ájtatosságon. Az összejövetel ezzel együtt is csak fél 8-ig fog tartani, tekintettel a gyermekelhelyezésre.
 • Minden év február 11-én (a boldogságos Szűz Mária lourdesi megjelenésének ünnepén) van a betegek világnapja. Mi ezt a jövő vasárnap a szentmisében fogjuk ünnepelni a betegek szentségének kiszolgáltatásával. Mindenki felveheti a betegek szentségét, aki bármiféle mentális vagy testi betegségben szenved, illetve betöltötte a 60. életévét (konkrét betegségtől függetlenül), és ha szükséges, elvégezte a szentgyónását, hiszen minden szentségnek csak a megszentelő kegyelem állapotában van kegyelmi hatása. Egyébként szentségtörést követnénk el. (Kivéve persze a keresztelést és a szentgyónást, hiszen azok éppen a megszentelő kegyelem elnyerésére vannak rendeltetve.)
 • Most, a szentmise után Balázs-áldást osztunk azoknak, akik a héten, január 3-án nem kapták még meg.
 • Az idei katekumenátusra és házasságkötésre a jelentkezési lehetőségek lezárultak. Akik jelentkeztek, a további teendőkről elektronikus levélben kapnak értesítést.
 • Akik a személyi jövedelemadójuk bevallása során szeretnének az adójuk 1%-áról a Magyar Katolikus Egyház javára rendelkezni, a 0011-es kódszámot írják vagy írassák be. Hangsúlyozzuk, hogy ez nem felajánlás, mivel enélkül sem lenne kevesebb az állami adójuk. Azt is fontos tudni, hogy ez nem a saját egyházközségük segítését jelenti, hiszen nem ide érkezik, hanem a püspöki kar rendelkezik felette. A saját évi jövedelmünk után számított fél százalékos valóban felajánlásos hozzájárulással, amelyet egyházi adóként fizetünk be a mi egyházközségünk javára, azzal jelzik az egyházközséghez való tartozásukat, és azzal segítik valóságosan a saját egyházközségüket, templomuk fenntartását. A második egy százalékot rendelhetik például az országos katolikus karitász javára, amelynek adószámát akár az interneten, akár különböző kiadványokban megtalálják.
scroll back to top
 
Írta: Varga Imre atya   
2016. január 30. szombat, 20:48

2016. január 31. (évközi 4. vasárnap)

 • Pénteken egyéb elfoglaltságom miatt sajnálatos módon a felnőtt bibliaóra elmarad.
 • Kérem, hogy január 31-ig jelentkezzenek a plébánián, vagy a plébánia elérhetőségein ügyfélfogadási időben azok a felnőttek (tehát nem iskolások), akik szeretnének megkeresztelkedni, elsőáldozáshoz vagy bérmálkozáshoz járulni ebben az esztendőben. Elérhetőségeinket és a további információkat megtalálják egyházközségünk (bicskeiplebania.hu) honlapján, illetve facebook oldalán.
 • Ugyancsak kérem, hogy január 31-ig jelentkezzenek azok a jegyespárok, akik ebben az esztendőben kívánnak egyházi házasságot kötni Bicskén, Szárligeten, Óbarkon, Vasztélyon, Csabdin, Felcsúton, Alcsúton (az arborétumot is beleértve) vagy Tabajdon. Az egyházi esküvővel kapcsolatos alapvető tudnivalókat ugyancsak megtalálják honlapunkon.
 • Egyházközségünk Lengyelországba szervez a zarándoklatot az Irgalmasság Évében 2016. április 1- 4-ig. A zarándokok az alábbi helyekre juthatnak el: Wadowice, Szent II János Pál szülőhelye, Kalwaria Zebrzydowska, Lengyelország második legnagyobb kegyhelye, „Európa Jeruzsáleme”-ként emlegetett városa, a Czestochowa-i Fekete Madonna, Krakkó, az Irgalmas Jézus hírnökénél, Fausztina nővérnél az idei Irgalmasság ünnepen, Wieliczka-i sóbánya, Zakopane városa, a csodálatos Fatimai Szent Szűz temploma. 20 ezer Ft-ot előleggel február 1. (hétfő) napjáig kérjük jelentkezni. A teljes hátralévő költséget március 6. napjáig (vasárnap) kérjük befizetni. Utazási költség összesen 76.880 Ft. Jelentkezni és további információkhoz jutni Sági Ferencnénél, egyházközségünk zarándoklatszervezőjénél lehet a templomban szombaton a szentmise előtt 17 órától, illetve szentmise után, vagy telefonon a 30/3303711-es számon lehet. A program a templomban kihelyezett plakáton olvasható.
 • Aki levélkihordásban szívesen segítene, az mise után az oratóriumban keresse Gál Anikót, a kapcsolattartási munkacsoport vezetőjét. Köszönöm mindenki áldozatos segítségét.
 • Ezúttal szeretnénk kimenetkor a templomajtóban mindenkinek átnyújtani a kéthavonta megjelenő egyházközségi értesítőnk legfrissebb számát. Fogadják szeretettel az egyházközség médiafelelős csapatának munkáját.
 • Karitászházban, az Ady E. u. 11-ben,  hétfőtől  9-11 és 13-15 óráig fogadjuk a hozzánk betérőket.
scroll back to top
 
Írta: Varga Imre atya   
2016. január 30. szombat, 20:47

2016. január 24. (évközi 3. vasárnap)

 • Kedden este fél 7-kor gyűlés lesz a lelkipásztori kisegítőkkel.
 • Szerdán este tart tartjuk az egyházközség karitász-csoportjának és az elmúlt év folyamán a karitász tevékenységét segítők, szerény vacsorával egybekötött évértékelő gyűlését.
 • Január 28-ára, csütörtök este 6 órára összehívom a családlátogatók közösségét. A gyűlést Gál Anikó, a képviselőtestület Kapcsolattartási Munkacsoportjának vezetője fogja tartani. Mindenki megjelenésére feltétlenül számítunk.
 • Pénteken est 6 órakor az egyházközség házas-csoportjának összejövetele lesz a plébánián.
 • Szombaton este gitáros mise lesz.
 • Kérem, hogy január 31-ig jelentkezzenek a plébánián, vagy a plébánia elérhetőségein ügyfélfogadási időben azok a felnőttek (tehát nem iskolások), akik szeretnének megkeresztelkedni, elsőáldozáshoz vagy bérmálkozáshoz járulni ebben az esztendőben. Elérhetőségeinket és a további információkat megtalálják egyházközségünk (bicskeiplebania.hu) honlapján, illetve facebook oldalán.
 • Ugyancsak kérem, hogy január 31-ig jelentkezzenek azok a jegyespárok, akik ebben az esztendőben kívánnak egyházi házasságot kötni Bicskén, Szárligeten, Óbarkon, Vasztélyon, Csabdin, Felcsúton, Alcsúton (az arborétumot is beleértve) vagy Tabajdon. Az egyházi esküvővel kapcsolatos alapvető tudnivalókat ugyancsak megtalálják honlapunkon.
 • Egyházközségünk Lengyelországba szervez a zarándoklatot az Irgalmasság Évében 2016. április 1- 4-ig. A zarándokok az alábbi helyekre juthatnak el: Wadowice, Szent II János Pál szülőhelye, Kalwaria Zebrzydowska, Lengyelország második legnagyobb kegyhelye, „Európa Jeruzsáleme”-ként emlegetett városa, a Czestochowa-i Fekete Madonna, Krakkó, az Irgalmas Jézus hírnökénél, Fausztina nővérnél az idei Irgalmasság ünnepen, Wieliczka-i sóbánya, Zakopane városa, a csodálatos Fatimai Szent Szűz temploma. 20 ezer Ft-ot előleggel február 1. (hétfő) napjáig kérjük jelentkezni. A teljes hátralévő költséget március 6. napjáig (vasárnap) kérjük befizetni. Utazási költség összesen 76.880 Ft. Jelentkezni és további információkhoz jutni Sági Ferencnénél, egyházközségünk zarándoklatszervezőjénél lehet a templomban szombaton a szentmise előtt 17 órától, illetve szentmise után, vagy telefonon a 30/3303711-es számon lehet. A program a templomban kihelyezett plakáton olvasható.
 • Az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos gyűjtést hirdet 2016. január 24-re minden katolikus templomban. Erre a célra a templomban kitettünk egy gyűjtőkosarat.
scroll back to top
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

5. oldal / 50