hirdetések

2020. 10. 11, Vasárnap

Októberben 18-án (Vasárnap) ünnepeljük a Világmisszió Napját.

17-én Verbita atyák és testvérek érkeznek Bicskére, akik programokat fognak tartani a gyerekeknek, ministránsoknak, felnőtteknek. Az Ünnep napján, 18-án minden templomunkban szentmise lesz (Alcsútdoboz, Felcsút, Csabdi, Szárliget, Óbarok). A misék után a bicskei plébánián szeretetvendégségre várunk mindenkit, különleges grillezett finomságokat fognak készíteni nekünk a bicskei Smoke-ingerek csapata. Részletes információ a plakáton található, a vasárnapi ebédre jelentkezés szükséges a sekrestyésnél.

10.24-én veszprémi emlékutat szervezünk Padányi Bíró Márton, első bicskei plébános tiszteletére. A következő programmal készülünk:

  • Padányi tematikájú vezetés a Szaléziánum kiállításaiban + a Szent Mihály Bazilika Főszékesegyházban, látogatás Padányi sírjánál

  • Gizella és Szent György Kápolnák megtekintése

  • látogatás az Érseki Palotában

  • 6-12 éves korosztály számára gyerektárlatvezetés, mesés-játékos gyógynövény túra, gyertyamártás, kézműves foglalkozás

  • 6 év alatti gyerekeknek játszóház óvónők segítségével külön erre a célra kialakított, mosdókkal és játékokkal ellátott helyiségben

A teljes utazást, az ebédet, az idegenvezetést és a belépőket és a foglalkoztatásokat is plébániai forrásból fedezzük, így a részvétel ingyenes. Jelentkezni lehet a sekrestyésnél, részletes program elérhető a hivatalban és a honlapon.

Vasárnapi misekártyákat kapnak a hitoktatásban részesülő gyerekek és fiatalok. A szentmise után (a sekrestyében) mindig megkapják ezt a matricás kártyát, hogy aztán a dátumot beírva beragasszák a hittan füzetbe. Kérem a gyerekeket és a szülőket, hogy erre figyeljenek.

“Hűség és megújulás” címmel, a magyarországi szerzetesrendek szétszóratásának 70. és újraindulásának 30. évfordulója alkalmából a Bonum TV 2020. október 17-én, szombaton stúdióbeszélgetéseket és kerekasztal-beszélgetéseket közvetít 9.15-től 15.00-ig. Részletes programot a szerzetesek.hu honlapon talál „Hűség és megújulás” címmel.

CSAK BICSKE

Október hónapban minden kedden szentmise előtt fél hattól rózsafüzért imádkozunk. Szombaton háromnegyed öttől háromnegyed hatig rózsafüzér imaóra az oratóriumban. Szeretettel várjuk a testvéreket!

Karitász gyűlés lesz 13-án kedden az esti szentmise után fél héttől a plébánia közösségi helyiségében!

A Bicskei Tűzoltósággal ápolt régi és gyümölcsöző kapcsolatban számtalan alkalommal számíthattunk a templom körüli teendők ügyében a Tűzoltóság segítségére. Most is segíteni fognak, hogy az ereszcsatornában elburjánzó növényzetet kiirtsuk. Elnök úr levélben keresett fel, melyben a hívek anyagi segítségét kérte egy új tűzoltó autó vásárlásához. Tekintettel a kiváló kapcsolatra, a jó ügy érdekében október során minden szentmise alkalmával állóperselyes gyűjtést hirdetek Bicskén. A hónap végéig összegyűlt adományokat Polgár Viktor elnök úrnak fogjuk átadni.