hirdetések

2020. 10. 4, Vasárnap

Októberben 18-án (Vasárnap) ünnepeljük a Világmisszió Napját.

17-én Verbita atyák és testvérek érkeznek Bicskére, akik programokat fognak tartani a gyerekeknek, ministránsoknak, felnőtteknek. Az Ünnep napján, 18-án minden templomunkban szentmise lesz (Alcsútdoboz, Felcsút, Csabdi, Szárliget, Óbarok). A misék után a bicskei plébánián szeretetvendégségre várunk mindenkit, különleges grillezett finomságokat fognak készíteni nekünk a bicskei Smoke-ingerek csapata. Részletes információ a plakáton található, a vasárnapi ebédre jelentkezés szükséges a sekrestyésnél.

Katekumentátus: Október 8. 19.00

Jövő héten indul a katekumenátus, amelyre szeretettel várjuk azokat is, akik az előző évben/években már megkezdték a felkészülést, de oktatásuk félbeszakadt. Most lehetőségük nyílik bekapcsolódni az újraszerveződő csoportba. Várjuk azokat a felnőtteket is, akik még nem részesültek szentségekben de vágynak rá vagy mélyülni akarnak a hitben.

Október 9-én este 18 órától Bibliakör lesz a közösségi helyiségben, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szentmisével ünnepeljük a vasztélypusztai Magyarok Nagyasszonya búcsút 10.11-én vasárnap 9 órakor.

 

Alcsútdobozon október 14-től szerdánként hétköznapi szentmiséket tartunk 17:30 kezdettel.

10.24-én veszprémi emlékutat szervezünk Padányi Bíró Márton, első bicskei plébános tiszteletére. Gazdag és különleges programmal készülünk a felnőtteknek és a gyerekeknek is. A teljes utazást, az ebédet, az idegenvezetést és a belépőket is plébániai forrásból fedezzük, így a részvétel ingyenes. Jelentkezni lehet a sekrestyésnél, részletes program jövő héttől elérhető a hivatalban és a honlapon.

Vasárnapi misekártyákat kapnak a hitoktatásban részesülő gyerekek és fiatalok. A szentmise után (a sekrestyében) mindig megkapják ezt a matricás kártyát, hogy aztán a dátumot beírva beragasszák a hittan füzetbe. Kérem a gyerekeket és a szülőket, hogy erre figyeljenek.

Péter-fillér gyűjtés: A korábbiaktól eltérően a Katolikus Egyház idén, Ferenc pápa rendelkezése értelmében, a péterfillérgyűjtést október 4-én tartja a templomokban. A hívek a Szentatyának felajánlott támogatással segíthetik az egyetemes Egyház sokféle igényét és a leginkább rászorulókat. Kapcsolódjunk Ferenc pápa szándékához ezen a vasárnapon, hogy ezáltal is megéljük a közösséget a világegyházzal.

CSAK BICSKE

Október a rózsafüzér hónapja. Kedden fél hattól és szombaton ¾ 5- ¾ 6 között imádkozzuk a rózsafüzért a templomunk oratóriumában. Mindenkit szeretettel várunk

A Bicskei Tűzoltósággal ápolt régi és gyümölcsöző kapcsolatban számtalan alkalommal számíthattunk a templom körüli teendők ügyében a Tűzoltóság segítségére. Most is segíteni fognak, hogy az ereszcsatornában elburjánzó növényzetet kiirtsuk. Elnök úr levélben keresett fel, melyben a hívek anyagi segítségét kérte egy új tűzoltó autó vásárlásához. Tekintettel a kiváló kapcsolatra, a jó ügy érdekében október során minden szentmise alkalmával állóperselyes gyűjtést hirdetek Bicskén. A hónap végéig összegyűlt adományokat Polgár Viktor elnök úrnak fogjuk átadni.

Az Új Ember előfizetéssel rendelkezők legyenek szívesek rendezni a díjat.