hirdetések

2020. 12. 20, Vasárnap

Az Ünnepi miserend a következő

  • 24-én szentmisét tartunk Felcsúton és Szárligeten, valamint igeliturgiákat Alcsútdobozon, Csabdin.

Amennyiben a Kormány döntése alapján az esti kijárást engedélyezik, úgy a szentmisék is és az igeliturgiák is nem 17 órakor, hanem 22 órakor fognak kezdődni. Ebben az esetben nem karácsonyi vigília misék lesznek, hanem karácsony ünnepi.

Amint ez véglegesíthető, azonnal hirdetni fogjuk a végleges időpontokat a honlapon és a facebook csoportban is.

24-én online miseközvetítés lesz éjféltől Bicskéről.

  • 25-én Szentmisék lesznek: Bicske 9:00, Alcsútdoboz és Csabdi 11:00,

Igeliturgiák: Felcsút, Óbarok és Szárliget 11:00

 

  • 26-án Szentmisék lesznek: Bicskén 9:00, Óbarkon 9:30, Vasztélypusztán 11:00

Megjelent Madassery Benvin Sebastian SVD verbita misszionárius atya „Ő az” című új könyve. Aki szeretné megvásárolni a könyvet megteheti Bicskén a plébánián és a templomban, a társplébániákon a sekrestyéseknél. Sebastian atya ajánlása:

Amióta itt vagyok, mint misszionárius szerzetes pap, sok keresztény és nem keresztény emberrel találkoztam, akik nagyon érdeklődnek a hinduizmus és a buddhizmus iránt. Sőt sokan keresik bennük az életük célját. Ebben a könyvben próbálok rávilágítani, hogy a hindu alap könyvekben rejlő fontos üzenetek is Jézus Krisztusra mutatnak, vagyis azok is Jézus Krisztust keresték a maguk módján. Tehát nem keleti ideológiákban és filozófiákban kell keresni az életünk célját, hanem Krisztusban, az Ő tanításában és az Oltáriszentségben. Két tanúságtétel is van a könyv végén. Egyik egy híres dél indiai színésznő, aki Brahmin kaszthoz tartozott és elfogadta Jézust, és egy muszlim imám megtérésnek története, amely nagyon megrázó”

Minden vasárnap 15 és 18 órakor áldozási lehetőséget biztosítunk a bicskei templomban. A megjelenő hívek pár perces liturgia után vehetik magukhoz az Eukarisztiát.

2021. január 6. után megkezdődik a házszentelések időszaka. Kérjük, hogy azok a testvérek, akik szeretnék, hogy a járványhelyzet ellenére felkeressük őket otthonuk megáldása érdekében, jelentkezzenek a sekrestyésnél, a plébánián vagy e-mailen.

CSAK BICSKE

Kérjük a híveket, hogy azon adományaikat, melyeket szokott rend szerint a vasárnapi vagy az elővételezett misén perselyadományként felajánlanának, a hétköznapi misék alkalmával a kihelyezett állóperselybe tegyék, vagy legyenek szívesek elutalni a Plébánia bankszámlájára, ezzel megkönnyítve a Plébánia gazdálkodását ebben a nehéz időszakban. A bankszámlaszámot a honlapon a tudnivalók menüpont alatt, vagy ide kattintva megtalálják!

CSAK SZÁRLIGET

Örömmel tájékoztatom a híveket, hogy megkezdődtek a tárgyalások az Önkormányzattal, templomunk állagmegóvása és felújítása érdekében. Az évek óta ázó és az esővizet bevezető oszlopok cseréjét és bádogos fedését tervezzük, valamint az oltárnál lévő ablak cseréjét.

A munkálatokra egyelőre nem áll rendelkezésünkre a teljes anyagi fedezet, de Polgármester úr adomány felajánlást tett a cél érdekében, amivel a munkálatok megkezdhetőek lesznek. Kérem a Testvéreket, hogy segítsék jószándékú kezdeményezésünket imáikkal és lehetőségeikhez mért adományaikkal.