hirdetések

2021. 1. 10, Vasárnap

A Plébánia Hivatal ügyfélfogadási rendje 2021 januárjától megváltozik, az eddigi kedd délelőttök helyett hétfő délelőttönként várjuk az ügyintézésre érkezőket, a péntek délutáni időpont maradt és fél órával meghosszabbodott.

A Hivatal vezetékes telefonszámának visszaszerzését már 3 hónapja megigényeltük a szolgáltatónál, a folyamat sajnos nagyon lassú. Kérjük a Testvérek türelmét, addig is a honlapon és a facebook csoportban közzétett elérhetőségeken (email cím és mobil telefonszámok) érhető el a hivatal.

Január 15-én, pénteken, Janssen Szent Arnold, a Verbita Rend alapító atyának ünnepe van. Ezen a napon ünnepi szentmise este lesz 18.00 órakor (a reggeli szentmise elmarad), a szentmisét követően néhány gondolatot fogunk megosztani a kedves testvérekkel az alapító atya életéről. Szeretettel várunk mindenkit.

Minden vasárnap 15 és 18 órakor áldozási lehetőséget biztosítunk a bicskei templomban. A megjelenő hívek pár perces liturgia keretében vehetik magukhoz Krisztus testét.

A házszentelések időszaka megkezdődött, még lehet jelentkezni a sekrestyésnél, a plébánián vagy e-mailen. Kérjük, hogy azok a testvérek, akik szeretnék, hogy a járványhelyzet ellenére felkeressük őket otthonuk megáldása érdekében, adják meg nevüket, címüket és telefonszámukat, melyen időpontot tudunk egyeztetni.

Házszenteléseket a következő napokon fogunk tartani: szerda és péntek 16.00 órától szombaton 9-órától és vasárnap 13.00 órától.

Kérjük a testvéreket, hogy készítsenek ki otthonukban a házszentelésre: terített asztalt, keresztet, gyertyát, bibliát. Ha szenteltvíz van otthon, akkor azt is.

Bérmálás szentsége. Akik tavaly részt vettek a bérmálási felkészülésben (jelenlegi 9. osztály), még nem részesültek bérmálásban és szeretnének idén felvenni ezt a szentséget, jelentkezzenek a plébánián január végig.

JEGYESEK A házasságra való készülésben nagyon fontos a jegyesoktatás, amelyen keresztül még jobban elmélyül a jegyesek kapcsolata és megismerik a házasság szentségének lényegét. Kérem, hogy akik idén szeretnének esküdni, azok 2021. január végig jelezzék a házasságkötés szándékát a jegyesoktatás érdekében.

Jövő Vasárnaptól (Január 17-24) kezdődik az Ökumenikus Imahét.

A járványhelyzet miatt az Ökumenikus imahét Bicskén a következő módon lesz megtartva:

  • Január 17-én 18.00 órakor az Ökumenikus Imahét nyitó alkalma lesz a református templomban. Az istentiszteleten plébános Burbela Gergely atya Igehirdetést tart.
  • Január 23-án (szombaton) este 18 órakor lesz a következő alkalom a katolikus templomban, református lelkész Máté János Igehirdetést tart. Az evangélikus és a baptista testvéreknél más időpontban lesz az ökumenikus alkalom.

CSAK BICSKE

Kérjük a híveket, hogy azon adományaikat, melyeket szokott rend szerint a vasárnapi vagy az elővételezett misén perselyadományként felajánlanának, a hétköznapi misék alkalmával a kihelyezett állóperselybe tegyék, vagy legyenek szívesek elutalni a Plébánia bankszámlájára, ezzel megkönnyítve a Plébánia gazdálkodását ebben a nehéz időszakban. A bankszámlaszámot a honlapon a tudnivalók menüpont alatt, vagy ide kattintva megtalálják!