hirdetések

2021. 1. 3, Vasárnap

2021. január 6-án Urunk Megjelenése (Vízkereszt) főünnepe van, parancsolt ünnep.

    • Szentmisék lesznek Bicskén és Alcsútdobozon 18.00 órakor

    • Igeliturgiák Felcsúton, Szárligeten, Csabdin és Óbarkon 18.00 órakor 

Megjelent Madassery Benvin Sebastian SVD verbita misszionárius atya „Ő az” című új könyve. Aki szeretné megvásárolni a könyvet, megteheti Bicskén a plébánián és a templomban, a társplébániákon a sekrestyéseknél.

Minden vasárnap 15 és 18 órakor áldozási lehetőséget biztosítunk a bicskei templomban. A megjelenő hívek pár perces liturgia után vehetik magukhoz az Eukarisztiát.

2021. január 6. után megkezdődik a házszentelések időszaka. Kérjük, hogy azok a testvérek, akik szeretnék, hogy a járványhelyzet ellenére felkeressük őket otthonuk megáldása érdekében, jelentkezzenek a sekrestyésnél, a plébánián vagy e-mailen.

2021. májusában elsőáldozásra készülünk plébániáinkon, júniusban pedig bérmálást tervezünk.

2021. évben jelentős felújítási munkálatok fognak zajlani Plébániáinkon:

Január során megkezdődik a bicskei templomtorony felújítása. Amint a kivitelezők átveszik a helyszínt és az érdemi munka kezdetét veszi, tájékoztatni fogjuk a híveket a várható munkamenetről és a határidőkről, valamint arról, hogy a munkák hogyan fogják befolyásolni a miséket.

A bicskei plébániaépület teteje a jelenlegi palafedése helyett cserép héjazatot fog kapni, a kertben található építési törmelékek és a templom tetőcseréjéből maradt palatörmelék elszállításra kerül, a kert rendezése megkezdődik.

A csabdi Szent László templom felújítása megkezdődik a villanyvezetékek és szerelvények cseréjével, az álmennyezet bontásával, valamint a belső vakolási és festési munkákkal. Az ablakok és a bejárat cseréjére ajánlatokat várunk, a falak vizesedési problémáira még keressük a legjobb megoldást.

A szárligeti templom folyamatosan ázik a harangtorony fa oszlopain keresztül. A helyi Önkormányzattal összefogva tervezzük a torony felújítását, amennyiben a szükséges anyagi fedezetet biztosítani tudjuk adományokból és támogatásokból.

Óbarki templom felújítására, valamint Alcsútdoboz és Felcsút templomok körüli munkákra pályázatokat nyújtottunk be, melyeknek elbírálása még folyamatban van. Az eredményt azonnal tudatni fogjuk a hívekkel, amint rendelkezésünkre áll.

2020 december végén értesültünk a jó hírről, hogy a bicskei templom felújítására 250 millió forint támogatást nyújt Magyarország Kormánya. A tervezéseket és az előkészítő munkákat hamarosan megkezdjük.

BICSKE SZENTHÁROMSÁG PLÉBÁNIA 2020

Megkereszteltek száma: 20

Esküvők száma: 3

Temetések száma: 50

Szentségekkel ellátott elhunytak száma: 6

 

ALCSÚTDOBOZ JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA 2020

Megkereszteltek száma: 2

Esküvők száma: 2

Temetések száma: 3

 

Szentségekkel ellátott elhunytak száma: 1FELCSÚT NAGYBOLDOGASSZONY PLÉBÁNIA 2020

Megkereszteltek száma: 0

Esküvők száma: 1

Temetések száma: 16

Szentségekkel ellátott elhunytak száma: 4CSABDI SZENT LÁSZLÓ PLÉBÁNIA 2020

Megkereszteltek száma: 1

Esküvők száma: 0

Temetések száma: 8

Szentségekkel ellátott elhunytak száma: 0CSAK BICSKE

Kérjük a híveket, hogy azon adományaikat, melyeket szokott rend szerint a vasárnapi vagy az elővételezett misén perselyadományként felajánlanának, a hétköznapi misék alkalmával a kihelyezett állóperselybe tegyék, vagy legyenek szívesek elutalni a Plébánia bankszámlájára, ezzel megkönnyítve a Plébánia gazdálkodását ebben a nehéz időszakban. A bankszámlaszámot a honlapon a tudnivalók menüpont alatt, vagy ide kattintva megtalálják!