2021.11.21, Vasárnap

A járványügyi helyzetre való tekintettel a székesfehérvári egyházmegye rendelkezése alapján, a szentmiséken és egyéb liturgikus tevékenységeken a hívek számára ismét kötelező a maszk viselése.

A Verbita Rend adventi lelkigyakorlatot tart „A Jel” címmel december 17-én fél hattól december 19-én egy óráig, a budatétényi Szent Arnold Lelkigyakorlatos Házban Madassery Sebastian SVD és Ghie Marselinus SVD atyák vezetésével. Jelentkezni lehet december 12-ig e-mailen vagy telefonon (adatok a mise után elérhetőek a sekrestyésnél; szentarnold@verbita.hu; +36307491379) illetve a Plébánia hivatalon keresztül. Hozzájárulás: 20.000.- mely tartalmazza a szállást és étkezést is.

Rorate szentmisék kezdődnek november 29. hétfőtől, minden hétköznap reggel fél héttől a templomban. A vírushelyzet miatt a közös reggeliket nem tudjuk megtartani.

A padfűtések felülvizsgálata folyamatban van, eddig két padsorról derült ki, hogy nem működik a fűtés, ezt jeleztük a padokon. Kérem a Testvéreket, hogy aki a Szentmise alatt kellemetlenséget tapasztal a padfűtéssel kapcsolatban (túl forró vagy mise közben kikapcsol) legyen szíves a sekrestyésnél jelezni a problémát a mise után a pad helyzetének megadásával (jobb/bal oldal, hányadik padsor) Köszönjük az együttműködést!

A cserkészek által idén is készültek kézműves adventi koszorúk, amelyeket szombaton és vasárnap lehet a templomban megvásárolni. Ugyanitt a Keresztény Múzeum karácsonyi képeslapjai is kaphatóak.

Negyedik alkalommal rendezi meg a Bicskei Istendicsőítők zenekar adventi jótékonysági alkalmát a rászoruló bicskei családok, egyedülállók megsegítésére. A dicsőítő koncert és Szentségimádás december 10-én pénteken 18 órakor lesz a Bicskei templomban, vagy online. Támogató jegyek vásárolhatóak a Szentmisék után, vagy a plébánián, illetve utalásokat „Szeretet 2021” közleménnyel várunk a Plébánia bankszámlájára, amelyet elkülönítetten kezelünk és közvetlenül a rászorulók megsegítésére használunk fel.

Gyónási lehetőségek a templomban: Minden szombat este és vasárnap reggel, fél órával a szentmisék előtt gyónási lehetőség van a templomban. A hétköznapi szentmiséken szentmise előtt vagy után keressék az atyákat gyónás érdekében. Más időpontokat egyeztetni lehet közvetlenül az atyákkal vagy az irodán keresztül.

Betlehemezésre Idén is várunk minden érdeklődőt kortól, nemtől függetlenül, a próbák időpontjai: nov 28., dec 12., dec 19. A szentmise után vagy a templomban, vagy a közösségi teremben.

Megjelent a 2022 évi Verbita Missziós Falinaptár, amelynek a mottója: Magyar szentek és boldogok nyomában. Az ára: 500 HUF.  Megtalálható a templom bejáratánál, a sekrestyében és a plébánián. Ugyanitt egylapos falinaptár, gyermeknaptár és kalendáriumok is kaphatók.