2021.11.28, Vasárnap

A Verbita Rend adventi lelkigyakorlatot tart „A Jel” címmel december 17-én fél hattól december 19-én egy óráig, a budatétényi Szent Arnold Lelkigyakorlatos Házban Madassery Sebastian SVD és Ghie Marselinus SVD atyák vezetésével. Jelentkezni lehet december 12-ig e-mailen vagy telefonon (adatok a mise után elérhetőek a sekrestyésnél; szentarnold@verbita.hu; +36307491379) illetve a Plébánia hivatalon keresztül. Hozzájárulás: 20.000.- mely tartalmazza a szállást és étkezést is.

A Caritas gyűjtés bevétele 68.125.-, köszönjük az adományokat.

A tartósélelmiszer-gyűjtés idén is megtartásra kerül, a hétköznapi szentmisék alkalmával hozhatják be a Testvérek a templomba. /Bicskén a Fájdalmas Anya oltár elé helyezzék az adományaikat./ A gyűjtés ideje:  november 28-tól december 12-ig.

Rorate szentmisék kezdődnek november 29. hétfőtől, minden héten hétfőtől péntekig reggel fél héttől a templomban. A vírushelyzet miatt a közös reggeliket nem tudjuk megtartani.

Az adventi időben este csak csütörtökön és szombaton lesz esténként 18 órakor Szentmise.

Csütörtökönként 17 órakor lesz Szentségimádás.

Az adventi lelkigyakorlat December 21 és 22 (kedden és szerdán) 00 órától kezdődik, gyóntatással, majd 18.30-tól Szentmise (ezidő alatt is lesz gyóntatás) és adventi prédikáció.

Elsőpénteki beteglátogatás nem lesz. Helyette közvetlenül Karácsony előtt December 22-én (szerdán) megyünk meglátogatni a betegeinket.

Rózsafüzér titokcsere lesz 12.05-én vasárnap 15 órakor lesz az Oratóriumban

A padfűtések felülvizsgálata folyamatban van, kérem a Testvéreket, hogy aki a Szentmise alatt kellemetlenséget tapasztal a padfűtéssel kapcsolatban (túl forró vagy mise közben kikapcsol) legyen szíves a sekrestyésnél jelezni a problémát a mise után a pad helyzetének megadásával (jobb/bal oldal, hányadik padsor) Köszönjük az együttműködést!

A cserkészek által idén is készültek kézműves adventi koszorúk, amelyeket szombaton és vasárnap lehet a templomban megvásárolni. Ugyanitt a Keresztény Múzeum karácsonyi képeslapjai is kaphatóak.

Negyedik alkalommal rendezi meg a Bicskei Istendicsőítők zenekar adventi jótékonysági alkalmát a rászoruló bicskei családok, egyedülállók megsegítésére. A dicsőítő koncert és Szentségimádás december 10-én pénteken 18 órakor lesz a Bicskei templomban, vagy online. Támogató jegyek vásárolhatóak a Szentmisék után, vagy a plébánián, illetve utalásokat „Szeretet 2021” közleménnyel várunk a Plébánia bankszámlájára, amelyet elkülönítetten kezelünk és közvetlenül a rászorulók megsegítésére használunk fel.

Betlehemezésre idén is várunk minden érdeklődőt kortól, nemtől függetlenül, a próbák időpontjai: nov 28., dec 12., dec 19. A szentmise után vagy a templomban, vagy a közösségi teremben.