2021.12.12, Vasárnap

A tartósélelmiszer-gyűjtés most vasárnapig tart, adományaikat a szentmisék alkalmával hozhatják be a Testvérek a templomba.

Bicskén az adventi lelkigyakorlat December 21 és 22 (kedden és szerdán) 18 órától kezdődik, gyóntatással, majd 18.30-tól Szentmise (ezidő alatt is lesz gyóntatás) és adventi prédikáció.

Alcsútdobozon december  18-án szombaton 16 órakor  Adventi Lelki nap lesz gyóntatással

Adventi gyónási lehetőségek: Bicskén minden szombaton és vasárnap szentmise előtt,

Felcsút és Alcsútdoboz:  december 12-én  szentmise előtt és után,

Szárliget és Csabdi: December 19-én, szentmise előtt és után

Szállást keres a Szent Család imák kezdődnek december 15. szerdától december 23-ig, minden nap  15 órakor az Oratóriumban.

Megkezdjük szinodális utunkat plébániáinkon, a következő módon:

  • Minden szentmise előtt Ferenc pápa szinódusi imáját imádkozzuk.
  • Bicskén a csütörtöki szentségimádás ebben a szándékban lesz tartva.
  • A kis plébániai közösségeinkben alkalmakat kell szervezni ebben a témában.
  • Névtelen kérdőív kitöltésére hívjuk a híveket, ami már elérhető nyomtatott és online formában. A kérdőívben várjuk a hívek, közösségek, jó szándékú emberek gondolatait, javaslatait az Egyházunkkal kapcsolatban.

A templom bejáratánál vannak kihelyezve az üres kérdőívek és egy gyűjtődoboz. A papíron kitöltött kérdőívet ide lehet bedobni, vagy le lehet adni a bicskei plébánián, be lehet dobni a postaládába.

Interneten a plébánia honlapjáról, egyből a nyitóoldalon megjelenő aktív soron vagy a menüsorból kiválasztva érhető el az online kérdőív. A Bicskei katolikusok facebook oldalon is megosztottuk az kérdőív linkjét. Kitöltési határidő: 2022. január 31.

A házasságra való készülésben nagyon fontos a jegyesoktatás, amelyen keresztül még jobban elmélyül a jegyesek kapcsolata és megismerik a házasság szentségének lényegét. Kérem, hogy akik jövőre szeretnének esküdni, azok 2022. január végig jelezzék a házasságkötés szándékát a jegyesoktatás érdekében a sekrestyésnél, a plébánián vagy e-mailen.

Nagyon hosszú szünet után végre újra megalakulhat a bicskei közösség templomi kórusa. A kórus vezetője Ádám Annamária, a kórusba nagy szeretettel várjuk a jelentkezőket december végéig a plébánián vagy e-mailen.

2022. január 6. után megkezdődik a házszentelések időszaka. Kérjük, hogy azok a testvérek, akik szeretnék, hogy felkeressük őket otthonuk megáldása érdekében, jelentkezzenek a sekrestyésnél, a plébánián vagy e-mailen.

December 13-án hétfőn este 18 órakor mindenkit szeretettel várunk a soron következő „Beszélgetések a hitről, reményről, szeretetről” találkozónkon!