2022.1.2, Vasárnap

Kérünk mindenkit, hogy a szinódusi kérdőívet töltse ki, hogy a lehető legátfogóbb képet kaphassuk a hívek véleményéről! Papír alapú kérdőíveket a templom bejáratánál vagy a sekrestyében találnak, online pedig a padokon kihelyezett információs lapok QR kódján. Kitöltési határidő: 2022. január 31.

A házasságra való készülésben fontos a jegyesoktatás, amelyen keresztül a jegyesek megismerik a házasság szentségének lényegét. Kérem, hogy akik idén szeretnének esküdni, azok 2022 január végig jelezzék a házasságkötés szándékát a jegyesoktatás érdekében a sekrestyésnél, a plébánián vagy e-mailen.

Január 6-án Urunk Megjelenése (Vízkereszt) főünnepe van, parancsolt ünnep.

Szentmise lesz Bicskén     18 órakor

Igeliturgiák Alcsútdobozon, Felcsúton, Szárligeten, Csabdin és Óbarkon    18  órakor

Az ünneppel megkezdődik a házszentelések időszaka. Kérjük, hogy akik szeretnék, hogy felkeressük őket otthonuk megáldása érdekében, jelentkezzenek a sekrestyésnél, a plébánián vagy e-mailen.

Új közösség alakult idén ősszel: a ’KV_Krisztus Vonzásában’ a fiatalok közösségi csoportja Bicske és társplébániái területéről. A csoport nyitott és várja az érdeklődőket!

Megkezdődtek a „Hitről, reményről, szeretetről” szóló beszélgetések, 2022 januárjától a kéthetenkénti találkozások szombat esténként a Szentmisét követően lesznek, alkalmanként előadók meghívását is tervezzük. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Két új közösségünk alakulását követhetjük nyomon, hosszú szünet után újra megalakulhat a bicskei közösség templomi kórusa és az Ifjúsági Karitász is újra alakul. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Vasárnap Rózsafüzér titokcsere lesz délután 15 órakor

Jövő héten első szerda és első péntek napjain este 18 órakor lesz Szentmise! (Tehát január első hetében szerdán, csütörtökön és pénteken is este hatkor lesz mise!)

Első pénteken beteglátogatásokra indulunk, aki szeretné, hogy a családjában lévő beteget meglátogassuk, szóljon a sekrestyésnél vagy a hivatalban!

  1. évben jelentős felújítási munkák folytak Plébániáinkon:

A bicskei templomtorony statikai megerősítésének első fázisa sikeresen lezárult. Elkészült a templom átfogó művészettörténeti kutatása és restaurátori felmérése. A felújítás koncepcióterve már készül.

A bicskei plébániaépület cserép héjazatot kapott, a kertben található építési törmelékek és a templom tetőcseréjéből maradt palatörmelék elszállítatásra kerültek.

Megkezdődött a bicskei temető főbejárati útjának felújítása és a kápolna előtető megépítése. Ezek a munkák tavasszal be is fognak fejeződni.

A csabdi Szent László templom teljes körű felújítása fél év alatt befejeződött, ez egy rendkívül eredmény, hiszen a feladat óriási volt. A villanyvezetékek és szerelvények teljes cseréje, álmennyezet újraépítése, teljes belső és külső vakolási és festési munkák, tetőcsere és bádogozás, kerítés és kapu cseréje, az összes nyílászáró cseréje, új padló betonozás és burkolás. Új liturgikus eszközök kerültek beszerzésre.

A szárligeti templom továbbra is folyamatosan ázik a harangtorony fa oszlopain keresztül. A helyi Önkormányzattal összefogva tervezzük a torony felújítását, a szükséges anyagi fedezetet már biztosítottuk, várjuk az Önkormányzat segítségét a kivitelezésben

Alcsútdoboz megkezdődött a templom és a közösségi ház részleges felújítása. A munkálatok várhatóan tavasz végéig befejeződnek.

Felcsúton a kerítés javítása és a kert környezetrendezése szintén tavasszal fog elkészülni.