Karitász

A Magyar Katolikus Karitász (Caritas Hungarica) egyházi jogi személyiségű közcélú humanitárius szervezet, amely korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintett nélkül segíti a rászorulókat szociális, egészségügyi intézmények fenntartása és különböző segélyprogramok, akciók útján. Munkáját a nagy nemzetközi segélyszervezetek által kidolgozott és elfogadott alapelvek, szabványok határozzák meg. Legfontosabbnak azt tartják, hogy a karitász hálózatban dolgozó önkéntes és hivatásos munkatársak személyes szeretete jusson el az általunk támogatott emberekhez.


A helyi katolikus karitászszervezetek

A helyi karitászszervezetek az egyházközségek keretei között működnek. Az egyházközségek tevékenységének egy olyan területét ölelik fel, amely nem más, mint a jótkékonysági munka, amit Urunk Jézus Krisztus olyan fontosnak tatott.

A karitász-munkát önkéntesek végzik, akik ezért a tevékenységért semmiféle fizetséget sem kapnak. De számukra a legnagyobb fizetség mégis az az öröm, amikor valakivel jót tehetnek.


A BICSKEI KARITÁSZ CSOPORT

Karitász szervezet vezető:

Sági Ferencné

Elérhetőség:
+36 30 330 3711

Telephely:
2060 Bicske, Bartók Béla u.2

Nyitvartarási idő:
minden hétfőn hétfőn és csütörtökön 9-11 óráig

Adományként (a szegények javára) elfogadunk: tiszta és ép használt gyermek- és felnőtt ruhaneműt, le nem járt szavatosságú tartós élelmiszert és pénzadományt, amiből élelmiszert vásárolunk. Egyéb lehetőségek csak a karitász vezetővel történt egyeztetés után lehetségesek.

A rászorulóknak és az adakozóknak – rendes körülmények között – a nyitvatartási időben tudunk segítségére lenni. Pénzbeni adományt soha, semmilyen körülmények között nem áll módunkban juttatni senkinek!