Ministránsok

A ministránsok a papok/püspökök mellett szolgálatot teljesítő segítők. Ezt jelenti a ministráns (latinul ministrare) szó is: szolgálat. A ministráns a papnak segít, de az Istennek szolgál. Védőszentjük Szent Tarzíciusz, aki a 3. században élt Rómában, és életével fizetett, így védte meg az Oltáriszentséget, Krisztus Testét. Ez lehet minden misén szolgálónak példakép, vagyis az önfeláldozó és fáradhatatlan szeretet.

Bicskén jelenleg 31 felszentelt ministráns szolgál, emellett Társplébániáinkon is szolgálnak gyerekek és felnőttek egyaránt.

Egyházközségünkben az lehet ministráns, aki legalább általános iskola 1. osztályos, elvégezte az oktatást, illetve sikeres vizsgát tesz. Ezután történik (általában Húsvét 4. vasárnapján, Jópásztor vasárnapján) az avatás, melynek kereteiben közösségünkbe fogadjuk az újonnan felavatottakat. Nálunk nincs a jól megszokott „hierarchia”, vagyis az a rangsor, melyben egyre feljebb lehet jutni a korálistától a lektorig, hanem amikor azt látjuk, hogy „belenőtt” a feladatba, akkor már végezheti is azt. Ezzel is próbáljuk népszerűbbé tenni ministrálást.

Évente többször szervezünk kirándulásokat, közösségi alkalmakat, melyeken közösen mozizunk, kirándulunk, társasozunk stb.

Ha megtetszett szolgálatunk, sok szeretettel várunk közösségünkbe, legyél akár elsős, akár más régebb óta gyerek. 

Ministráns vezető: 

szemelyek_szekely_istvan_cut

Székely István

szekelyisti@gmail.com 

+3620/310-6606